Naše usluge

ESTETSKA STOMATOLOGIJA


ZAKAŽITE PREGLED

Korigovanje svih estetskih nedostataka u cilju savršenog osmeha

ESTETSKA STOMATOLOGIJA


Estetska stomatologija predstavlja jednu multidisciplinarnu granu stomatologije koja crpi sve veštine i znanja ostalih grana – restaurativne i preventivne stomatologije, protetike, ortodoncije, parodontologije i oralne hirurgije

Šta zapravo može estetska stomatologija u rukama veštog terapeuta u ordinaciji Vajagić? !

Možemo da korigujemo gotovo svaki problem vezan za estetiku:

 • da vam nadoknadimo nedostajući zub
 • da vam smanjimo ili u potpunosti zatvorimo prostor izmedju zuba
 • da vam ispravimo loš raspored zuba
 • da vam izbelimo prebojene zube
 • da zamenimo tamne ispune novim, visoko estetskim, ispunima
 • da vam izlećimo i preoblikujemo meko tkivo (desni)

VRSTE INTERVENCIJA


 • Keramičke fasete (vinili)
 • Bezmetalne krunice
 • Estetski ispuni (plombe)
 • Inleji
 • Izbeljivanje zuba
Keramičke fasete (vinili)

U biološkom smislu, terapija fasetama je minimalno invazivna metoda kojom se uklanja samo tanak površinski sloj zuba, često bez potrebe za anestezijom. Dakle, gubitak zdrave zubne supstance je minimalan, a ishod terapije u estetskom i funkcionalnom smislu maksimalan.

Posebna pogodnost je što pacijent može u fazi planiranja terapije na studijskom modelu (wax-up) da vidi budući izgled svojih zuba, tako da se potpuno informisan odluči za tretman fasetama.

U kojim slučajevima terapijska opcija mogu biti keramičke fasete:

 • Prebojenost zuba – zubi kod kojih se klasičnom metodom izbeljivanja ne može postići zadovoljavajući estetski rezultat (tetraciklinska prebojenost i sl.);
 • Promene strukture zuba – usled funkcije prirodni zubi se troše i vremenom menjaju svoj izgled, pored toga usled konzumacije gaziranih pića i abrazivne hrane na površini zuba se mogu stvoriti pigmentisane pukotine i jamice koje narušavaju estetiku osmeha;
 • Dijasteme – tj. prostori između zuba, čest su uzrok nezadovoljstva, a mogu se lako rešiti pomoću keramičkih faseta;
 • Anomalije položaja i oblika zuba – ukoliko niste zadovoljni oblikom svojih zuba ili oni nisu u idealnom nizu, rešenje problema i put do idealnog osmeha mogu biti keramičke fasete.
Bezmetalne krunice

Savremena estetska stomatologija ne može se danas zamisliti bez tretmana bezmetalnim keramičkim krunicama (navlakama) u rehabilitaciji Vašeg osmeha.

Bezmetalne krunice u osnovi nemaju metal koji je crne boje, što omogućava da imaju transparentnost sličnu prirodnim zubima i maksimalan estetski efekat. U saradnji sa našim iskusnim timom dentalnih tehničara u situaciji smo da Vaše nadoknade izradimo i u naprednoj CAD-CAM tehnologiji, koja podrazumeva potpuno kompjuterizovan, brz i precizan ciklus izrade.


razvoj keramičkih materijala omogućio je značajan pomak u protetskom zbrinjavanju, posebno u estetskom smislu

Estetski ispuni (plombe)

U našoj ordinaciji amalgamske (crne) plombe se zbog svojih loših estetskih i bio-mehaničkih osobina retko praktikuju. Zahvaljujući razvoju kompozitnih materijala, kao i onih na bazi glas-jonomer cementa, danas smo u prilici da pacijentima obezbedimo maksimalnu estetiku ispuna koristeći tehniku slojevitog slaganja, kao i modelovanja specifičnosti oblika zuba, tako da se konačno plombiran zub ne razlikuje od zdravog zuba.


u našoj ordinaciji primenjujemo materijale vodećih svetskih proizvođača estetskih materijala u stomatologiji (KERR, 3M ESPE, GC CORPORATIA ), ukoliko želite da saznate nešto više o estetskim ispunima posetite nas

Inleji

da li postoji nešto savršenije od estetske (bele) plombe?…
odgovor je: Da, postoji- to su inleji!


U situaciji kada je zub u većoj meri oštećen karijesom ili su postojeće amalgamska ili kompozitna plomba neadekvatne, idealno rešenje može biti inlej.

Inleji predstavljaju korak više u savremenoj stomatologiji od kompozitnih (belih) plombi. Prednost je preciznija izrada i rubno zatvaranje ovih nadoknada, estetski kvalitet je veći, a vek trajanja značajno duži u odnosu na plombe.

Proces pripreme Vaših zuba je minimalno invazivan i potpuno bezbolan. U zavisnosti od indikacije inleji mogu biti izrađeni od keramike ili kompozita.

Izbeljivanje zuba
U samom procesu izbeljivanja koriste se PH neutralni preparati sa kontrolisanim procentima aktivnih hemijskih supstanci (vodonik/karbamid peroksid) koji čak doprinose prevenciji nastanka karijesa.

najčešće pitanje je: Da li je izbeljivanje zuba bezbedno odgovor je: DA


Atraktivan osmeh i blistavo beli zubi (Hollywood smile) nekada su bili povlastica samo odabranih ”VIP” ličnosti, a danas na bezbedan i pristupačan način i Vi možete da uživate u osmehu kakav ste oduvek želeli.

U našoj ordinaciji primenjujemo renomirani WhiteSmile sistem za izbeljivanje zuba. Postoje dve metode: kliničko izbeljivanje koje se sprovodi u ordinaciji i kućno izbeljivanje koje sprovodi pacijent nakon dobijenih instrukcija. Veoma je važno da ceo proces bude sproveden pod nadzorom stomatologa.


izbor metode izbeljivanja zavisi od uzroka prebojenosti Vaših zuba, koji ćemo utvrditi nakon besplatnog pregleda unašoj ordinaciji


0123456789001234567890

GODINA SA VAMA


01234567890

STOMATOLOGA+0123456789001234567890

NAGRADA I PRIZNANJA


+0123456789001234567890.012345678900123456789001234567890

ZADOVOLJNIH PACIJENATA


Najbolja preporuka su iskustva naših pacijenata

PREPORUKE PACIJENATA
Izuzetno sam zadovoljan uslugama ordinacije Vajagić i dr Belanovićem. Sve je urađeno savršeno i bezbolno. Ordinacija Vajagić je definitivno izbor za mene i moju porodicu.


Dimitrije Ostojić
Sve čestitke za profesionalan i nesebičan odnos prema pacijentu, iz ličnog iskustva, a i iz informacija pacijenata koje poznajem! Pozdrav drVajagiću i kompletnom timu!


Radivoj Belanović, Sremska Mitrovica
Imate tegobe? Nemojte čekati.

ZAKAŽITE PREGLED


ZAKAŽITE PREGLED


RADNO VREME


Pon – Pet
8:00 – 20:00
Subota
8:00 – 13:00
Nedelja
Zatvoreno

KONTANT PODACI


Njegoševa 4, Novi Sad, Srbija

+381/21 661 3176+381/21 661 1695

info@stomatologija-vajagic.rs

Serbia