Naše usluge

IMPLANTOLOGIJA


ZAKAŽITE PREGLED

Ugradnja implanta u slučaju gubitka jednog ili više zuba

IMPLANTOLOGIJA


Implantologija predstavlja relativno mladu oblast stomatologije ali bez sumnje oblast koja se najbrže razvija i koja nudi drugu šansu pacijentima koji su izgubili jedan ili više zuba i koji bi ranije bili osuđeni na nošenje proteza ili brušenje zdravih zuba u cilju izrade mosta. Na taj način, jednim jednostavnim, bezbolnim, siguranim i dugoročnim terapijskim metodom pacijentima se značajno unapređuje oralno zdravlje i kvalitet života.


Nedostaje Vam jedan ili više zuba, ali ste protiv izrade mosta?
Želite da se rešite neudobnih proteza, ili da stabilizujete postojeću protezu?
Idealno rešenje za Vas su zubni implanti !!!


Šta je to zubni implant?

Savremeni zubni implant je biokompatibilni proizvod oblika šrafa koji se postavlja u viličnu kost u cilju nadoknade nedostajućeg tj. izgubljenog zuba. Naime, postavljeni implant imitira sa velikim uspehom koren zuba te se može iskoristiti kao nosač raznovrsnih protetskih nadoknada ‒ krunica i mostova, lokatora, prečki, proteza… Izrađen je od visoko prečišćenog titanijuma i njegovih legura što mu omogućuje visok stepen prihvatanja i dugotrajnost. Naime, titanijum je u potpunosti bioinertan, što znači da ga organizam ne prepoznaje kao strano telo i ne postoji mogućnost bilo kakve, pa ni alergijske reakcije. Sa druge strane, površina implanta je posebnom tehnologijom obrađena da bude mikroskopski hrapava i da podseća na koštanu strukturu te je po ugradnji organizam „prepoznaje“ kao sopstvenu viličnu kost i pokreće proces srastanja implanta i okolne kosti.


Koje su prednosti ugradnje implantata?

Ukoliko se odlučite za ugradnju implanta izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova, te u biološkom i funkcionalnom smislu dobijate mnogo kvalitetniju protetsku nadoknadu izgubljenih zuba.

U slučaju da ste izgubili sve zube, ugradnja implantata predstavlja jedinu mogućnost za dobijanje fiksne nadoknade tj keramičkog mosta.

Ukoliko imate totalne proteze koje su nestabilne, spadaju ili klackaju i želite to da rešite, implanti su i ovde pouzdan partner – ugradnjom malog broja implantata stabilizovaćete svoju protezu do neprepoznatljivosti.

Od ostalih prednosti možemo još da navedemo:

  1. Funkcionalnost – izgled i osećaj pri govoru i žvakanju koji ima pacijent sa ugrađenim implantom je identičan onom kod prirodnih zuba, te često osoba vremenom i zaboravi na prisustvo „veštačkog zuba“.
  2. Estetika – implant čvrsto srasta sa viličnom kosti i izranja kroz desni kao prirodan zub te su sprečeni gubitak kosti i povlačenje desni koji se često javljaju kod zubnih mostova i ispod proteza.
  3. Očuvanje preostalih zuba – zubni implanti ni na koji način ne narušavaju preostale zube – šta više, preostali okolni zubi se ne bruse što se dešava pri izradi zubnih mostova. Popunjavanjem praznih prostora, krunice na implantima pomažu u ravnomernom opterećivanju svih zuba i direktno dovode do sveukupnog sklada vilica.
  4. Komfor i samopouzdanje – zubni implanti su tu da Vam pruže drugu šansu – moći ćete ponovo normalno da pričate, jedete sa komforom i većim samopouzdanjem. Recite zbogom protezama koje žuljaju, ispadaju i stvaraju neprijatan osećaj stranog tela u ustima.
  5. Pouzdanost – koristeći najkvalitetnije implantne sisteme možemo garantovati dugoročan terapijski rezultat.

zubni implant (dentalni implant, zubni implantat) je najbolja i najsigurnija zamena za zube koji nedostaju


Da li sam kandidat za zubni implant?

Ukoliko Vam nedostaje makar jedan zub, a svakako ukoliko Vam nedostaje više zuba ili ste pak ostali bez i jednog zuba  – Vi svakako JESTE kandidat za implantološki tretman.

Osnovni preduslov za ugradnju implanta je postojanje dovoljne količine kvalitetne vilične kosti na mestu planiranje ugradnje. Ukoliko se pregledom i analizom rendgen snimaka ustanove nepovoljne dimenzije kosti, primenjuju se tehnike nadoknade (augmentacije) kosti savremenim biomaterijalima, nakon čega sledi postavljanje implanta.

U principu, gotovo svakome je moguće ugraditi zubni implant i nekih apsolutnih kontraindikacija nema mada postoje određena stanja i oboljenja koja zahtevaju posebnu pažnju. Idealni kandidat za ugradnju zubnog implanta je pacijent dobrog opšteg zdravstvenog stanja, sa dobrom oralnom higijenom i zdravom usnom dupljom.


0123456789001234567890

GODINA SA VAMA


01234567890

STOMATOLOGA+0123456789001234567890

NAGRADA I PRIZNANJA


+0123456789001234567890.012345678900123456789001234567890

ZADOVOLJNIH PACIJENATA


Najbolja preporuka su iskustva naših pacijenata

PREPORUKE PACIJENATA
Izuzetno sam zadovoljan uslugama ordinacije Vajagić i dr Belanovićem. Sve je urađeno savršeno i bezbolno. Ordinacija Vajagić je definitivno izbor za mene i moju porodicu.


Dimitrije Ostojić
Sve čestitke za profesionalan i nesebičan odnos prema pacijentu, iz ličnog iskustva, a i iz informacija pacijenata koje poznajem! Pozdrav drVajagiću i kompletnom timu!


Radivoj Belanović, Sremska Mitrovica
Imate tegobe? Nemojte čekati.

ZAKAŽITE PREGLED


ZAKAŽITE PREGLED


RADNO VREME


Pon – Pet
8:00 – 20:00
Subota
8:00 – 13:00
Nedelja
Zatvoreno

KONTANT PODACI


Njegoševa 4, Novi Sad, Srbija

+381/21 661 3176+381/21 661 1695

info@stomatologija-vajagic.rs

Serbia