Savetujemo Vas

ZANIMLJIVI ČLANCI I SAVETI

ZAKAŽITE PREGLED


esteteika.jpg

Estetika

dr Luka Jošić23.10.2020

Zdrav i funkcionalan stomatognati sistem je od velike važnosti za sklad, pravilno funkcionisanje i samo opšte zdravlje svakog čoveka, ali je od jednake važnosti i estetika u stomatologiji, koja doprinosi potpunom zadovoljstvu pacijenta.

Kako bi se postigli što bolji rezultati, estetska stomatologija zahteva da se u samu terapiju uključe mnoge oblasti i grane stomatologije. Sagledavanje iz više aspekata, posmatranje svakog slučaja kao posebnog i jedinstvenog, razumevanje prioriteta i potreba, dovodi do toga toga da rezultati budu idealni, a pacijent zadovoljan. Ova multidisciplinarna nauka kao takva zahteva da se oblasti preventivne i restarutavine stomatologije, ortodoncije, parodontologije, protetike i oralne hirurgije, detaljno i dobro sagledaju, uključe, te da se odabere najadekvatnije i estetski prihvatljivije rešenje.

U stomatološkoj ordinaciji dr Vajagić, tim naših stručnjaka nudi rešenje za svaki estetski nedostatak.

Ukoliko vam nedostaje jedan ili više zuba, tada se uključuje u terapiju oralna hirurgija i protetika. Iz oblasti oralne hirurgije, nudimo ugradnju zubnih implantata, i tako nadoknadimo izgubljeni zub, što predstavlja najsavremenije rešenje, a funkcionalno-estetski najidealnije. Takođe, kada nedostaje više zuba, izrada metalokeramičkih, keramičkih ili cirkonskih mostova predstavlja jedno od rešenja u ovim situacijama koje je takođe estetski na izuzetno visokom nivou i predstavlja najbolji vid rešenja iz oblasti stomatološke protetike. Jedna od estetskih zahteva pacijenata je da se smanji ili potpuno zatvori prostor između zuba u frontalnoj regiji što je takođe moguće, i za takve slučajeve se možemo poslužiti veštinama iz oblasti restaurativne stomatologije, i prilikom tretmana, kompozitnim ispunima popunimo diasteme, tačnije prazne prostore, korigujemo oblik i boju zuba, a neretko se može popraviti i sam zagriz. U ovakvim situacijama se takođe pristupa i protetskoj rehabilitaciji, kada se u terapiju kao mogućnost uvodi postavljanje keramičkih faseta, ili punih kruna radi korekcije svih estetskih nedostataka. Kada estetiku narušava loš raspored zuba, tada se u terapiju uključuje ortodoncija. Nošenje fiksnih ili mobilnih aparata, kada su uslovi omogućeni za taj vid terapije, doprinosi uspostavljanju vrhunske estetike, jer su zubi dovedeni u najskladnije položaje, a uz to je i funkcija najpravilnija. Izbeljivanje zuba, danas predstavlja svakodnenvicu za stomatologe. Usled konzumiranja obojenih pića, kafa, cigara, pacijenti često ne budu zadovoljni svojom bojom zuba. Tada se radi ordinacijsko izbeljivanje, koje je potpuno bezbedno, a rezultati su vidljivi odmah, a estetika se podiže na viši nivo vrlo brzo.

Tamni, ispuni, koji mogu biti amalgamski, ili pak kompozitni, koji su vremenom promenili boju, dosta mogu narušavati samu estetiku. Zamenom ovih ispuna, najsavremenijim estetskim materijalima, možemo vrlo brzo i jednostavno postići veoma visoke estetske rezultate, i vratiti samopouzdanje i osmeh pacijentu.

U samom osmehu, postoji crvena zona, i ona predstavlja gingivu tačnije desni. Desni su za sklad, funkciju i samu estetiku od izuzetnog značaja. Zato naš tim obraća veliku pažnju parodontalnim tretmanima, hirurškim korekcijama i oporavku desni, kako bi se uspostavila harmonija u osmehu, a estetika podigla na najveći mogući nivo.


Imate tegobe? Nemojte čekati.

ZAKAŽITE PREGLED


ZAKAŽITE PREGLED


RADNO VREME


Pon – Pet
8:00 – 20:00
Subota
8:00 – 13:00
Nedelja
Zatvoreno

KONTANT PODACI


Njegoševa 4, Novi Sad, Srbija

+381/21 661 3176+381/21 661 1695

ordinacija.nv@gmail.com

SerbiaEnglish