Savetujemo Vas

ZANIMLJIVI ČLANCI I SAVETI

ZAKAŽITE PREGLED


ker-na-implantima-03-naslovna.jpg

Kako se ugrađuju zubni implanti?

dr Vladimir Belanovic08.12.2014

Prvi dolazak u stomatološku ordinaciju podrazumeva stomatološki pregled i analizu običnog ortopan snimka. Ako je pacijent zainteresovan za ugradnju zubnih implantata upućuje se na obavezno snimanje 3D ortopana tj. CBCT snimka tačne regije. Analizom CBCT snimka dobićemo informacije o raspoloživoj količini, strukturi i kvalitetu vilične kosti, kao i o položaju anatomskih struktura koje su od značaja za ugradnju implantata.
Po izradi detaljnog plana terapije, pacijenta temeljno upoznajemo sa svim pojedinostima planirane intervencije i eventualno dajemo lekove kao pripremu za sam hirurško – implantološki zahvat koji se može izvesti već isti dan. Hirurška intervencija može trajati od pola sata za ugradnju jednog titanijumskog implanta do nekoliko sati ako se planira rekonstrukcija zuba u celoj vilici.

U narednih nekoliko dana pacijent dolazi na povremene kontrole, a konci se obično uklanjaju nakon sedam dana. Ukoliko pacijent putuje i ne može da sačeka skidanje konaca postavićemo tzv resorptivne konce koji sami spadaju posle 2-3 nedelje, bez potrebe da se pacijent javlja svom stomatologu u mestu ili zemlji gde živi.

Narednih nekoliko meseci čekamo da implanti srastu sa viličnom kosti. Taj period je varijabilan i iznosi od dva do šest meseci, obzirom da postoje brojni faktori od kojih zavisi uspešna integracija implanta – kvalitet i količina vilične kosti, postizanje inicijalne stabilnosti implanta pri ugradnji, postavljanje veštačkih materijala oko implantata, hirurška tehnika i drugi. Na uspeh zarastanja svakako utiče u velikoj meri i kvalitet i dizajn samog implanta, a mi sa punim poverenjem i na obostrano zadovoljstvo koristimo prvoklasne implante američkog proizvođača BioHorizons koji imaju vrlo visok procenat upešnosti integracije.

Kada god je moguće a svakako kod totalne bezubosti i većih parcijalnih bezubosti izrađuje se privremena proteza koju će pacijenti nositi u periodu srastanja implantata. Ako su implanti momentalno po ugradnji postigli visok stepen stabilnosti (što se utvrđuje u toku operacije, posebnim aparatom) pacijentima je moguće izraditi privremeni most na tim implantima, koji pruža mnogo veći komfor nego privremena proteza.

Nakon perioda zarastanja pacijent dolazi u ordinaciju i počinje izrada definitivnog protetskog rada.

Ukoliko ste vi jedan od kandidata za zubne implante slobodno nas pozovite i zakažite besplatan pregled kako bismo vam predočili sve mogućnosti, cenu i dalje akcije.


Imate tegobe? Nemojte čekati.

ZAKAŽITE PREGLED


ZAKAŽITE PREGLED


RADNO VREME


Pon – Pet
8:00 – 20:00
Subota
8:00 – 13:00
Nedelja
Zatvoreno

KONTANT PODACI


Njegoševa 4, Novi Sad, Srbija

+381/21 661 3176+381/21 661 1695

info@stomatologija-vajagic.rs

Serbia